Регистрация

Сос холандес в блендер

Сос холандес в блендер
Средно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 6835

Маслен сос за месо и хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бучки неосолено масло
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. пълномаслена сметана
  • 2 с.л. лимонов сок
  • гореща вода
  • щипка много лют червен пипер
  • кошер сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото на умерен огън. Разбийте жълтъците и пълномаслената сметана в блендера за няколко минути. Когато добавяте маслото през капачето на блендера, може да използвате кухненска кърпа, за да не изплискате течността. Ако предпочитате, може да оставите маслото дори леко да покафенее, за по-силен вкус.

2. След като сте добавили около половината масло, прибавете лимоновия сок и след това останалото масло.

3. Ако сосът се сгъсти прекалено, сложете и малко гореща вода, за да се разреди. Не трябва да е нито много гъст, нито твърде рядък. Затова внимавайте, когато прибавяте водата, защото винаги можете да добавите още вода, но ако разредите прекалено, ще трябва да разтопите още масло.

4. Съвсем накрая прибавете щипка лют пипер и сол кошер на вкус.

5. Поднесете с яйца Бенедикт, препечен хляб, бекон, шунка, наденички или друго месо.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта