Регистрация

Сос с рак и сирене с вкус на зеленчуци

Сос с рак и сирене с вкус на зеленчуци
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 3186

Нестандартен сос, който трябва да се опита.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет сирене за мазане Alouette с вкус на спанак и артишок или друг вид сирене със зеленчуци
  • 170 г рачешко месо консерва
  • 1 с.л. масло или маргарин
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ½ ч. мляко
  • ½ ч.л. счукан чесън
  • 1/8 ч.л. настъргано индийско орехче
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Намажете леко огнеупорен съд за печене с големина 20,3 см или по-плитък.

2. Разтопете маслото на средно силен огън в дебелостенна тенджера.

3. Добавете счукания чесън и брашното и разбъркайте докато се получи гладка смес.  

4. Прибавете млякото и оставете да ври около 5 мин., като бъркате постоянно на среден огън.

5. Прибавете сиренето Alouette и оставете на огъня докато се разтопи.

6. Сложете и настърганото индийско орехче и овкусете със солта и пипера.

7. Сложете и рачешкото месо и изсипете в предварително подготвен съд за печене.

8. Печете 8-10 мин. или докато се получи златисто-кафява и пухкава смес. Сервирайте топло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта