Сос с рак и сирене с вкус на зеленчуци
Нестандартен сос, който трябва да се опита.
Необходими продукти:
- 1 пакет сирене за мазане Alouette с вкус на спанак и артишок или друг вид сирене със зеленчуци
- 170 г рачешко месо консерва
- 1 с.л. масло или маргарин
- 2 с.л. брашно
- 1 ½ ч. мляко
- ½ ч.л. счукан чесън
- 1/8 ч.л. настъргано индийско орехче
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Намажете леко огнеупорен съд за печене с големина 20,3 см или по-плитък.
2. Разтопете маслото на средно силен огън в дебелостенна тенджера.
3. Добавете счукания чесън и брашното и разбъркайте докато се получи гладка смес.
4. Прибавете млякото и оставете да ври около 5 мин., като бъркате постоянно на среден огън.
5. Прибавете сиренето Alouette и оставете на огъня докато се разтопи.
6. Сложете и настърганото индийско орехче и овкусете със солта и пипера.
7. Сложете и рачешкото месо и изсипете в предварително подготвен съд за печене.
8. Печете 8-10 мин. или докато се получи златисто-кафява и пухкава смес. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ