Рачешко фондю
Рачешко месо с пикантен доматен сос и сирена.
Необходими продукти:
- 400 г рачешко месо
- нарязан лук
- червена и зелена чушка, нарязани
- 4 скилидки счукан чесън
- нарязан кориандър
- нарязан зелен лук
- зехтин
- 500 мл. доматено пюре
- лют сос
- дафинов лист
- кимион
- сол и пипер
- табаско
- 400 г крема сирене, размекнато
- 400 г сирене Манчего, настъргано
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото. Добавете лука, чесъна, чушките и сотирайте леко.
2. Добавете доматеното пюре и дафиновия лист и разбъркайте хубаво.
3. Добавете кимиона.
4. Прехвърлете в купа и смесете с рачешкото месо. Извадете дафиновия лист, овкусете и добавете лют сос на вкус.
5. Смесете с крема сиренето.
6. Сложете индивидуални купички за печене в тавичка, напълнете ги със сместа и покрийте със сиренето Манчего.
7. Печете 10 мин. на 180ºС без да включвате грила.
8. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ