Регистрация

Фритата с рачешко и зеленчуци

Фритата с рачешко и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2303

Печен омлет с много зеленчуци и рачешко месце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г рачешко месо, пресовано
  • 4 яйца
  • 1 / 4 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 / 4 ч.ч. оранжева чушка, нарязана на ситно
  • 1 / 4 ч.ч. зелена чушка, нарязана на ситно
  • 1 / 3 ч.ч. гъби, нарязани на ситно
  • 1 / 4 ч.ч. домати, нарязани на ситно
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 3 с.л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 / 2 ч.л. червен пипер
  • 1 / 2 ч.л. морска сол

Начин на приготвяне:

1. Счупете яйцата в купа и леко ги разбийте с вилица. Прибавете към тях прясното мляко, червения пипер и солта. Разбъркайте добре.

2. Приабвете всички зеленчуци и подправки и разбъркайте отново.

3. Загрейте в малък тиган с незалепващо дъно малко зехтин и излейте в него яйчената смес. Пържете докато ръбовете се зачервят леко, но средата остане леко течна – около 3-5 минути.

4. Прехвърлете тигана във фурната и запечете на 180 С докато се стегне – около 25-30 минути.

5. По желание наръсете с червен пипер и сол и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Pile
  2. chi
  3. печено
  4. 06.2018
  5. food
  6. о
  7. Л
  8. a>
  9. noodles
  10. 180

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта