Фритата с рачешко и зеленчуци
Печен омлет с много зеленчуци и рачешко месце.
Необходими продукти:
- 170 г рачешко месо, пресовано
- 4 яйца
- 1 / 4 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. зехтин
- 1 / 4 ч.ч. оранжева чушка, нарязана на ситно
- 1 / 4 ч.ч. зелена чушка, нарязана на ситно
- 1 / 3 ч.ч. гъби, нарязани на ситно
- 1 / 4 ч.ч. домати, нарязани на ситно
- 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, пресован
- 3 с.л. магданоз, нарязан на ситно
- 1 / 2 ч.л. червен пипер
- 1 / 2 ч.л. морска сол
Начин на приготвяне:
1. Счупете яйцата в купа и леко ги разбийте с вилица. Прибавете към тях прясното мляко, червения пипер и солта. Разбъркайте добре.
2. Приабвете всички зеленчуци и подправки и разбъркайте отново.
3. Загрейте в малък тиган с незалепващо дъно малко зехтин и излейте в него яйчената смес. Пържете докато ръбовете се зачервят леко, но средата остане леко течна – около 3-5 минути.
4. Прехвърлете тигана във фурната и запечете на 180 С докато се стегне – около 25-30 минути.
5. По желание наръсете с червен пипер и сол и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ