Регистрация

Сос за паста болонезе

Сос за паста болонезе
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4548

Класически сос за спагети болонезе с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 3 средни глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • стрък розмарин
  • 3 домата (обелени)
  • 1/4 ч.ч. босилек
  • 3 дафинови листа
  • 2 ч.ч. червено вино
  • сол и пипер (на вкус)
  • 2-3 порции паста по избор
  • пармезан
  • * Вместо  домати и босилек може да използвате 2 1/2 ч сос за паста с домати и босилек.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на малки парчета (ако използвате кухненски робот, внимавайте да не се пюрира).

2. Настържете морковите.

3. Запържете лука и нарежете чесъна докато докато започне да пожълтява и омеква.

4. Добавете морковите и каймата, като разбърквате често, докато се сготвят.

5. Добавете доматите, босилека, розмарина и дафиновите листа и разбъркайте.

6. Оставете да се готви на слаб огън за 20 мин., покрито с капак.

7. Добавете 2 ч вино и разбъркайте. Гответе 2 часа без капака.

8. Ако сосът се сгъсти прекалено, добавете още вода или вино и разбъркайте.

9. Добавете сол и пипер на вкус.

10. Пригответе пастата и поднесете с пармезан.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта