Макарони Путанеска с доматен сос и аншоа
Пикантна паста с домати, маслини, риба и каперси.
Бон Апети
Излъчен на 18.01.2017
Готвим паста със сос Путанеска по оригинална италианска рецепта. За тестената основа избираме паста ригатони, защото този тип макарони имат голяма дупка в средата и могат да задържат много сос. Ако разполагате с друг тип паста, знайте, че ястието пак ще стане вкусно. Тестеното изделие се вари в подсолена вода до степен ал денте (леко сурово в сърцевината си). Приготвя се соса - при запържения лук с чесън и филета аншоа се дбавят домати от консерва, червени люти чушлета (ако не обичате пикантни храни или готвите за деца, по-добре ги пропуснете), разполовени маслини, каперси и подправки. Пастата се изсипва в тигана при запръжката и се готви с нея докато вкусовете се смесят. Ястието се поднася с пресен наситнен риган.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ