Регистрация

Макарони Путанеска с доматен сос и аншоа



Макарони Путанеска с доматен сос и аншоа
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2552

Пикантна паста с домати, маслини, риба и каперси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.01.2017

Готвим паста със сос Путанеска по оригинална италианска рецепта. За тестената основа избираме паста ригатони, защото този тип макарони имат голяма дупка в средата и могат да задържат много сос. Ако разполагате с друг тип паста, знайте, че ястието пак ще стане вкусно. Тестеното изделие се вари в подсолена вода до степен ал денте (леко сурово в сърцевината си). Приготвя се соса - при запържения лук с чесън и филета аншоа се дбавят домати от консерва, червени люти чушлета (ако не обичате пикантни храни или готвите за деца, по-добре ги пропуснете), разполовени маслини, каперси и подправки. Пастата се изсипва в тигана при запръжката и се готви с нея докато вкусовете се смесят. Ястието се поднася с пресен наситнен риган.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта