Регистрация

Солен пай със заешко и гъби



Солен пай със заешко и гъби
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1678

Горски пай по ловджийски с месо и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.10.2016

Солените пайове са модерно ястие въпреки, че някои от рецептите за пълнен хляб с месо датират още от появата на хляба в съвременния му вид. Тази рецепта ни учи как да си направим заешки пай. Първо варим зайчето в компанията на зеленчуци, като е добре да си купим дългоухия вкусотник с все карантията. Тя също може да се добави в пая. След това запържваме свареното месо, после към него прибавяме запържени гъби, запръжка от зеленчуци и сос с много билки, подобен на бешамел.

Работата не свършва дотук. Следва да си направим масленото тесто за пая, после да го разточим и оставим да полегне в тавичката, след това да изсипем плънката, да поръсим с хлебни трохи, да оформим пайовата решетка от тесто, традиционна за този вид ястия. Чак сега слагаме соления сладкиш да се пече, а до яденето му остават още около 40 минути. Да, това не е рецепта за нетърпеливи гладници.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта