Солен кекс с кренвирши и кашкавал
Кекс за закуска с кренвирши, парче от който можете да пъхнете в раницата за прихапване по-късно.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 200 мл майонеза
- сол и пипер
- 150 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 100-150 г кашкавал
- 3 кренвирша
- 1-2 с.л. мляко при необходимост
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцата със сол, пипер и майонезата.
2. Пресейте отгоре брашното и бакпулвера. Работете с тел, защото сместа е доста гъста за обикновен миксер.
3. Рендосайте кашкавала, нарежете на парчета кренвиршите и добавете в тестото. Ако е твърде гъсто, сипете малко мляко и разбъркайте, за да се смесят съставките хубаво.
4. Намажете с 1 с.л. олио дъното и стените на кръгла тава с диаметър 24-26 см. Прехвърлете тестото вътре.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Тествайте с клечка и извадете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ