Солен кекс със сирене и майонеза
Сиренен кекс със сода и кисело мляко.
Кексът е идеална семейна закуска за уикендите или пък идея да влезе домашна храна в чантата за работа или училище, която да гарантира присъстието на по-малко консерванти по време на прихапване в заетия делник. Може да се направи и солен кекс без месо, който хем да изпълни задачата на основно, хем да не натоварва организма с мръвки още от сутринта. А приготвянето е така лесно, че не затормозява заетите домакини, обсебени и от куп други задачи, освен да нахранят подведомствените гърла. Влогърката Милена споделя своята идеална рецепта за домашен кекс за гладници или пък един бърз хляб със сирене в стил пълнена питка със сода.
Първо се разбиват яйцата, към които се добавя погасената в кисело мляко сода. После идва и малко майонеза, която прави хляба спластен и засищащ. Следва постепенно да вкараме брашното и да направим от микса тесто, в което да натрошим и сиренето. Ако искате да импровизирате с рецептата, добавете подправки. Изберете си чубрица, босилек, сминдух, червен пушен или лют пипер и каквото би ви харесало. Разбира се, можете да вкарате колбас и кисели краставички, царевица от консерва и каквото още ви щукне. Тъй като в рецептата няма мазнина, можете да намазните тавичката, която по препоръки на авторката се напълва с тестото и се пече на студена фурна, пусната на 170 градуса. По чистата клечка за зъби се разбира кога соленият сладкиш е готов. Трябват му около 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ