Регистрация

Солен кекс от желирано месо със зеленчуци

Солен кекс от желирано месо със зеленчуци
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1002

Пача от пилешко или желирано пилешко със зеленчуци. Рецепта с пилешки крака.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки крака
  • 1,3 кг пилешко месо с кокали
  • 2 л вода
  • 1 голям морков
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. зърна пипер меланж или 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 3 с.л. грах от консерва
  • листа пресен магданоз
  • 3-4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Сложете в тенджера пилешките крака (те ще придадат естествената желираност на бульона - трябва да са с пръсти) и пилешкото месо с кокали (крила, бутчета, фенер с кокали). Залейте с вода, пуснете котлона и веднага щом заври излейте водата, за да изпаднат с нея препрати, с които е бобработвано месото. Трябва да се излее точно след кипване, защото в противен случай ще започне отделянето на колагена, който ще ви трябва за бульона.

2. Върнете месото в тенджерата, залейте с 2 литра вода и добавете обелените морков и лук. Посолете, пуснете в тенджерата зърната пипер и сложете капак. Намалете огъня на слаб и оставете да къкри 2:30 часа.

3. Извадете месото и моркова от бульона и ги заделете. Останалия бульон прецедете.

4. Щом месото се охлади, го почистете от кокалите и накъсайте на влакна.

5. Вземете висока кексова тава. От онези с дупката е най-красиво, но може и от правоъгълните. Сипете 1-2 черпака бульон и подредете на дъното шайби от варения морков. Между тях пуснете зърна грах и листенца магданоз.

6. Отгоре сложете половината пилешки влакна, върху тях половината от намачкания чесън, грахчета, шайби морков и листа магданоз, залейте с бульон, и отгоре разпределете останалото пилешко, чесън, моркови, грах и листа магданоз. Залейте с бульон финално.

7. Приберете тавата в хладилника за 8-10 часа.

8. Преди изваждане топнете тавата в по-голям съд с топла вода и след това внимателно обърнете върху поднос или плато.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта