Пача от свински крачета
Коронната манджа на моя тъст Цветан. Много добра традиционна супа за мезе и сериозен конкурент на шкембето.
Необходими продукти:
- 3-4 свински крачета
- 6 скилидки чесън
- сол
- черен пипер на вкус
- 1 литър прясно мляко
Начин на приготвяне:
Измивате крачетата и ги почиствате добре от кожа и косми. Слагате ги в тенджера под налягане с 3 л. вода и сол. След като заври на максимална степен, варите яденето на по-слаб огън около 2 часа. Ако го правите в нормална тенджера, ще ви трябват 3-4 часа на умерен огън. Целта е крачетата така да са се сварили, че да се разпадат при допир. Вадите ги от бульона и ги оставяте да изстинат. След това хубаво изчиствате месото от кокалите, като слагате и хрущялите, те са много полезни и правят желиращия вкус на чорбата. Обелените и нарязаните на ситно скилидки чесън добавяте към месото, което връщате в бульона. Прибавяте черен пипер на вкус и прясното мляко. Варите като внимавате млякото да не изкипи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ