Соленки със сирене и патладжан
Банички с фета и пармезан.
Необходими продукти:
За тестото:
- 125 мл олио
- 50 мл топла вода
- 1/2 ч.л. сол
- 250 г пшенично брашно
- 1 жълтък, смесен с 1 с.л. вода
- 3 с.л. настърган пармезан
За плънката:
- 500 г патладжани
- 100 г сирене фета
- 1/2 ч.ч. настърган пармезан
- малко черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Разбийте олиото с водата и солта и прибавете брашното, малко по малко, за да направите меко, мазно тесто.
2. Издълбайте патладжаните с нож и печете във фурната докато омекнат отвътре.
3. Разбийте патладжаните в кухненски робот с фетата и пармезана, докато се смесят добре.
4. Добавете черен пипер на вкус.
5. Разделете тестото на 4 топки и разточете всяка тънко и нарежете на 4 квадрата.
6. Върху всеки сложете 1 пълна с.л. плънка, сгънете наполовина, за да се получи триъгълник и залепете краищата.
7. Сложете соленките (борекитас) в тавичка за печене и намажете с жълтъка, разбит във вода. Поръсете с настърган пармезан.
8. Печете на 180ºC 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ