Пълнен патладжан с кайма
Печени патладжани с телешко и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 3 средно големи патладжана
- 300 г телешка кайма
- 1 голяма глава кромид лук
- 2 средно големи домата
- 3-4 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 5-6 супени лъжици олио
- 100 г кашкавал
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните, разрязваме ги по дължина и ги издълбаваме, но не много дълбоко. Наръсваме ги със сол и ги оставяме около 20 минути в дълбок съд за да изтече горчивия сок. Вътрешността им също се осолява и се оставя да се отцеди. Нарязваме лука и вътрешната част от патладжана на ситно и заедно ги задушаваме в олиото. После прибавяме при тях каймата и настъганите домат и продължаваме да пържим до полуготово състояние. Махаме от огъня, слагаме подправките – черен пипер, сол, нарязаните скилидки чесън и магданоза. Разбъркваме добре и с тази смес пълним ладийките от патладжаните. Нареждаме ги в предварително намазнена тава. Наливаме около 1 чаена чаша вода и печем близо час във фурна, загрята на 200 градуса. Още топли наръсваме пълнените патладжани с настърган кашкавал и магданоз. По желание гарнираме с пържени картофи.
Приятно готвене и да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ