Солени палачинки от елда с месо
Палачинки с гъби, шунка, спанак и яйца в стил бретонски галет.
Бон Апети
Излъчен на 16.05.2016
Солената палачинка си има много имена, но щом става въпрос за солени палачинки с брашно от елда и богата плънка с месо и сирене, вече влизаме в категорията на бретонския галет. Това е ястие, в чиято основа е палачинка от елда, а върху нея се разполагат малко шунка или друг вид колбас по избор, някакво сирене - за предпочитане жълто, запръжка от карамелизиран лук и печурки и домати за свежест. Накрая се чуква по едно яйце във всяка палчинка и се изчаква докато се запече поне откъм белтъка. Ето предложение за храна, подходяща едновременно за закуска, обяд и вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ