Регистрация

Солени мъфини с билки



Солени мъфини с билки
Средно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 1699

Омлет с бити белтъци и пресни подправки по персийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.06.2018

Омлет, който прилича на малки кексчета, но може да бъде изпечен и като голям солен кекс или дебела палачинка показват Лора и Стоян, правейки солени суфлета с аромат на чесън, лук и кориандър. Ястието е идеално за закуска или междинно прихапване, но не дава шанс да опазите приятния си дъх.

Яйцата се разделят не белтъци и жълтъци. В купата на чопъра се нарязват на едро копър, магдаоноз, кориандър и див лук. Добавят се жълтъците и се пюрира съвсем за кратко. Не е нужно да става хомогенна смес. След това се подправя със сол, рас ел ханут, бакпулвер, чесън на прах и се добавя съвсем малко брашно и бакпулвер. Бръмва се отново - колкото да се смесят съставките.

Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Жълтъчната смес се добавя към тях, добавят се и натрошени орехи, разбърква се внимателно и се прехвърля в намаслени формички за мъфини, форма за кекс или тава. Ако печете мъфини - 15 минути на 180 градуса са достатъчни. На същата температура тавата ще изисква около 25 минути готвене.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта