Солени мъфини със спанак и кашкавал
Солени кексчета със спанак и кашкавал.
Бон Апети
Излъчен на 21.05.2018
Лесни пикантни кексчета със зеленини показват Лора и Стоян, за да предложат тестено мезе, подходящо за всякакви напитки от чай и айран, до бира и вино. Освен това можете да опикантите кесчетата, за да се превърнат в идеалната закуска или междинно прихапване, която се приготвя много бързо.
В купа се разбиват яйца с олио, добавя се мляко и пак се разбива. Отделно се наситняват магданоз и спанак, а кашкавал се реже на кубчета. В друга купа се смесва брашното с бакпулвера и щипка сол. Към него се наливат течните съставки и се разбърква деликатно. По-добре работете с тел, а не с миксер. Следва да се добавят зеленините и кашкавала, малко лют пипер или чили на люспи по желание и да се разбърка пак.
Готовата смес се разпределя във формички за мъфини и се запича за 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ