Солена торта с месо и чедър
Торта с кайма и кашкавал.
Бон Апети
Излъчен на 13.12.2017
Сандвич - торта, торта от тортили, многоетажна пица с кайма и чедър или просто празнично основно с царевични питки, месо, сирене, сметана и зеленчуци правят Лора и Стоян, като готвят една многоетажна солена торта, подобна на палачинкова торта, но с готови блатове от царевични питки. По желание можете да ги замените с арабски питки, които не са така вкусни, но пък са доста по-лесно намираеми в магазина.
Препоръчваме да не започвате с пърженето на хлебчетата, защото доста ще се втвърдят. Вместо това преминете към накисването на сухите чушки във вода. След това наситнете лука и чесъна, запържете ги в олиото и добавете каймата. Гответе докато стане на трохи. Можете да използвате кайма смес вместо мляна свинска плешка. Така ястието ще е по-сухичко. Следва да пюрирате чушките с все водата, в която са киснали. После към съдържанието на тигана се добавя доматен концентрат, чушковото пюре, сол, пипер и кимион и всичко къкри до сгъстяване. Това е времето да обърнете внимание на хляба.
Питките се запържват съвсем кратко от всяка страна в разтопено масло, за да омекнат. Готовата запръжка се подправя с пушен и лют пипер. След това във формичка за торти се редят питка, плънка, рендосан чедър или друг вид жълто сирене по ваш избор. Завършва се с питка и се запича за 20 минути на 180 градуса.
През това време можете да приготвите салата от домати с кориандър за украса или просто да нарежете авокадо на полумесеци. Готовата солена торта се намазва със заквасена сметана, украсява се с резени авокадо и по желание с доматена салата. След това се поднася.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ