Солена торта от крекери с риба и майонеза
Солена торта с готови блатове от крекери с майонеза, риба, яйца и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 180-250 г крекери (опитайте с различни от натуралния вкусове - сирене, нилки, шунка)
- 1 консерва риба
- 4 варени яйца
- 100 г кашкавал, чедър или пармезан
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- връзка копър
- 150 мл майонеза
Начин на приготвяне:
1. Изберете си правилен съд за редене на тортата според формата на крекерите.
2. Смесете майонезата със стрития на паста чесън.
3. Подредете първия ред бисквити, намжете с майонеза и отгоре рендосайте яйцата, като си запазите един жълтък за украса.
4. Отгоре наредете пак крекери, пак намажете с майонеза и след това разпределете половината от рибата. Ако е на прекалено големи парчета, я намачкайте с вилица.
5. Захлупете с крекери, намажете отново с майонеза и поръсете с наситнения пресен лук и рендосаното сирене, което сте си избрали.
6. Захлупете с крекери, намажете с майонеза и сложете останалата риба. Отгоре пак подредете крекери и ги намажете с майонеза.
7. Украсете със заделения жълтък, копъра и още майонеза, ако ви е останала. Можете да декорирате със зеленчуци по избор или да рисувате с кетчуп от флакон. Приберете в хладилник до момента на поднасянето, като преглътнете факта, че чесънът ще омирише хладилника ви или си намерите адекватен капак за съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ