Стриди с кладници
Гъби с морски дарове по китайски.
Необходими продукти:
- гъби кладница
- стриди
- брашно
- яйце
- зелен лук
- джинджифил
- китайско бяло вино за готвене
- соев сос
- сусамово олио
- царевично брашно
Начин на приготвяне:
На гъбите:
1. Измийте и отстранете стеблата на гъбите.
2. Сложете около 1 ч.ч. брашно в купа и добавете сол и пипер.
3. В друга купа счупете 1 яйце и го разбийте.
4. Сгорещете уок или дълбок тиган за пържене.
5. Оваляйте кладниците в яйце, след това в овкусеното брашно.
6. Изпържете ги на маслена баня до златисто-кафяво
7. Отцедете излишната мазнина върху кухненска хартия.
8. Заделете.
На стридите:
1. Нарежете джинджифила и зеления лук и ги запържете като разбърквате с малко олио до леко покафеняване на джинджифила по краищата.
2. Оваляйте в малко царевично брашно стридите и ги добавете в тигана.
3. След това налейте малко вино и соев сос.
4. Малко преди да ги извадите от тигана, добавете няколко капки сусамово олио.
5. Поднесете с панираните кладници.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ