Сметанова пица с пилешко и царевица
Пица с готово тесто, месо, гъби, царевица, домати и сметанова основа.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди
- 1 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
- 500 г тесто за пици
- 1-2 домата
- сух риган
- 300 мл течна сметана
- 1 от най-малките консерви царевица
- 150-200 г гъби
- 150 г кашкавал
- по желание - пушено сирене, маслини, лук, чедър, рукола, бисилек
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на дълги парчета. Обтрийте със сол и пипер и запечете в намазнен с олио наребрен тиган или на скара. Дръпнете настрани и щом се охладят, нарежете на по-малки парченца.
2. Тестото за пицата разточете на тънък блат и го прехврлете в семейната тава за пица от най-глемия размер. Поръсете с риган.
3. Върху блата изсипете сметаната и я заравнете. Отгоре нахвърляйте пилешкото месо, върху него - нарязаните на полумесеци гъби. Отцедете царевицата от консервата и я добавете. Прибавете и други продукти по желание.
4. Пъхнете пицата да се пече 20-30 минути в силно загрята фурна и проверявайте кога ще е готова - много е индивидуално времето за печене.
5. Готовата пица извадете, а фурната загасете. Разпределете отгоре резени домат на шайби и поръсете с рендосания кашкавал. Ако ще слагате босилек или рукола - сега е моментът. Върнете пицата обратно в спряната фурна за 5-6 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ