Слепени сладки с бадеми
Сладки амарети - бисквити с бадемово брашно, слепени от бадемов крем.
Бон Апети
Излъчен на 05.01.2018
Амарети - вкусни хапки с натрапчив бадемов вкус правят Лора и Стоян, като залагат на един от многото варианти за приготвяне на бадемов десерт амарето - в случая това са слепени сладки от бадемово брашно с бадемов маскарпоне крем - идеални домашни бонбони за посрещане на гости или глезене на семейството със сутрешното кафе. Десертчетата изглеждат уникално, а колко са вкусни, ще разберете ако си ги направите.
Първо се приготвят бадемови бисквити като се разбиват белтъци с бяла и пудра захар. Отделно в чопър се смилат бадеми с бадемово брашно. Сместа се добавя при битите белтъци и се овкусява с ликьор амарето. После се прибира в пош и се оформят малки сладки, които се пекат на 160 градуса за около 25 минути. Добре е с мокър пръст да натиснете връхчетата им, за да не прегорят. Пригответе се, че една тава ще ви е малко, затова ви трябват поне 2.
А докато сладките се пекат, си правим крем, с който да ги слепим. Още бадеми се смилат в чопър, а след това прахът се запича на слаба фурна. В купа се смесват маскарпоне с животинска сметана, ароматизират се с ванилия и се прибавя печения бадемов прах. Разбърква се добре. Изпечените и охладени сладки се слепят с млечната смес и по желание се поръсват с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ