Слепени бисквити с конфитюр от мляко
Ронливи бисквити Алфахорес с масло, ванилия, ром и лимонова кора.
Бон Апети
Излъчен на 28.02.2018
Слепени сладки с аромат на ром, ванилия и лимони; ронлива маслена текстура с хрупкав акцент от смес на царевично с бяло брашо и в средата сладък крем от дулсе де лече приготвят Лора и Стоян, за да представят испанските бисквити Алфахорес, които се правят и в Латинска Америка. Тези домашни сладки са идеалното предложение за следобедна закуска или прихапване към чая и кафето.
В купа се слага масло със стайна температура и се разбива с миксер в компанията на пудра захар и ванилия. Добавят се лимонови корички и яйчени жълтъци. Разбива се отново. После се работи с шпатула, като в сместа се вкаряват бяло и царевично брашно. Домесва се на ръка до получаването на твърдо ронливо тесто, което се увива в стреч фолио и влиза в хладилник за 1 час.
От тестото се разточва кора с дебелина около 1 см. От нея се изрязват рингове и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути - щом започнат да потъмняват леко по крайщата, значи са готови за вадене. Охладените бисквити се слепят с дулсе де лече и се сервират поръсени с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ