Сладък оризов кейк
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 6232
Десерт с оризово брашно, масло и бобена паста.
Необходими продукти:
- 500 г сладко оризово брашно
- 3 яйца
- ½ ч.ч. разтопено неосолено масло
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 ч.л. сладка бобена паста
- малко сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички необходими продукти (освен бобената паста и сусама) с голяма купа и смесете хубаво.
2. Намажете тавичка за печене с масло и сложете течното тесто в нея.
3. Разпределете бобената паста равномерно в тавичката - тя ще потъне на дъното.
4. Поръсете сусамовите семена.
5. Печете на 180°С за 40 мин.
Най-важните съставки
бакпулвер, бобено пюре, бяло сусамено семе, ванилова есенция , захар, мляко, неосолено масло, оризово брашно, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ