Сладък качамак с ябълки
Десерт с качамак, плодове и розмарин.
Бон Апети
Излъчен на 20.10.2016
Правим един различен ябълков сладкиш с розмарин и карамелена коричка. Различен е най-вече защото за блата му се използва царевично, бяло и бадемово брашно, както и поради натрапчивия аромат на розмарин, който е нетрадиционен за десертите. Освен това кексът е обърнат. За начало се прави карамел с масло, върху който се редят парчетата ябълки. Отгоре им се изсипва сместа за блата и сладкишът се пече за 45 минути. След охлаждане се обръща и разкрива цялата красота на карамелизираните ябълки, полегнали върху ароматното тесто. Не е особено труден за приготвяне - убедете се сами.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ