Лесен ябълков кейк
Ябълков пай с ванилов аромат.
Необходими продукти:
- 2 ябълки (обелени и тънко нарязани)
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар (използвайте около 2-3 с.л. за поръсване върху ябълките)
- 1 с.л. бакпулвер
- 2 големи яйца
- 1 ч.ч. мляко
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 2-3 ч.л. канела
- 3 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200°С.
2. Намажете с масло тавичка с размери 22,9 х 22,9 см. Обелете и нарежете на филийки ябълките, сложете ги в купа и поръсете със захар докато се покрият. Оставете докато си пуснат сока.
3. В друга купа смесете всички сухи продукти, освен канелата.
4. В отделна купа разбийте яйцата, млякото и ванилията.
5. Сложете 1/2 от сухата смес в тавичката. Подредете слой ябълки отгоре. Поръсете с канела. Добавете останалата суха смес и покрийте с течната смес.
6. При печенето не трябва да има суха смес отгоре. Ако се наложи, с помощта на шпатула потупайте повърхността, така че ако има суха смес, да попие в течната.
7. Печете около 30-40 мин. Поднесете с ванилов сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ