Сладко-пикантни спагети по филипински
Филипински спагети с кайма, наденица, зеленчуци и чедър.
Необходими продукти:
- зехтин
- 1 голяма скилидка чесън, накълцана
- 1 малка глава бял лук, нарязана
- 1 стрък целина, нарязана
- ½ ч.ч. нарязани моркови
- ½ ч.ч. червена чушка камба, нарязана
- 2 големи домата, нарязани на кубчета
- сол и черен пипер
- 1 с.л. рибен бульон
- 1 кубче говежди бульон
- 750 г говежда кайма
- 1 ч.ч. вода
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 малка консерва доматено пюре
- 1 малка консерва варени домати
- 1,5 ч.ч. бананов кетчуп (може и доматен), ако искате може и повече
- 1 ч.ч. кафява захар, ако искате може и повече
- ¼ ч.ч. настъргано сирене чедър, ако искате може и повече
- 1 голяма наденица, нарязана диагонално
- ½ ч.ч. гъби, нарязани на филии
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. накълцан магданоз
- 1 чаена чаша настърган босилек
- 1 чаена чаша риган
- 1 пакет спагети или паста по ваш избор (достатъчен за 4 порции)
Начин на приготвяне:
1. Нагорещете зехтин в тенджера и започнете да запържвате чесъна, лука, морковите, целината, доматите и червената чушка камба.
2. Поръсете със сол и черен пипер. Пържете, докато зеленчуците омекнат. Добавете каймата и пържете, докато каймата покафенее.
3. Долейте вода, добавете дафинов лист, кетчуп и още вода, ако е необходимо. След това добавете кафявата захар и настърганото сирене.
4. Най-накрая добавете наденицата и гъбите. Разбъркайте соса и го оставете да къкри на бавен огън около 30 мин.
5. Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер.
6. Сервирайте със спагети по ваш избор. Поръсете с още настъргано сирене чедър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ