Спагети с наденички и сос от босилек и чесън
Лесна паста с месце и подправки.
Необходими продукти:
- 4 порции паста по избор (за предпочитане спагети)
- 1 ч.л. босилеков сос
- 4 скилидки чесън
- 4 наденички
- 200 г пармезан
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите според указанията на опаковката и през това време счукайте чесъна и нарежете наденичките.
2. Сгорещете тенджера с малко олио и запържете като разбърквате босилековия сос, счукания чесън и нарязаните на филийки наденички, докато наденичките си пуснат мазнината. Свалете от огъня.
3. Когато пастата е готова, я прибавете в тенджерата и разбъркайте. Ако е прекалено сухо, добавете от водата, в която се е варила.
4. Поднесете с настърган пармезан и прясно смлян черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ