Сладки свински ребърца
Мариновании ребърца с кафява захар в сос хойсин.
Необходими продукти:
- 1 кг свински ребърца, нарязани на дребни хапки
- 4 с.л.сос хойсин
- 4 с.л. барбекю сос
- 3 с.л. кафява захар
- вода
- чесън или чесън на прах
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте ребърцата в нарязан чесън или чесън на прах, сос хойсин и барбекю сос, колкото да се покрият целите за около 1-2 часа преди да ги готвите. Най-добре за цяла нощ.
2. Печете на 190ºС за около 35 мин. в зависимост от големината им.
3. По желание може да приготвите сос за потапяне от течността, която е останала в тавичката - изстържете мазнината и заедно със соковете от месото сложете в тенджерка на много слаб огън.
4. Добавете 4 с.л. сос барбекю и сос хойсин. Или повече - на вкус. Добавете 3 ч.л. кафява захар. Ако вкусът е прекалено силен, може да добавите малко вода и малко зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ