Сладкиш Шарлота с ябълки и канела
Ябълков кекс с хлябни троши и аромат на домашна кухня.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 3 яйца
- 5 сладко-кисели ябълки
- 2 ч.л. канела
- портокалова или лимонова кора
- 10 грама масло
- трохи или галета
- 2-3 щипки сода, угасени в оцет
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в дълбока купа и добавете след това при тях и захарта.
2. Когато сместа е хомогенизирана, добавете в нея брашното и гасената сода и бъркайте до получаването на гладко тесто. За тази рецепта можете да използвате миксер.
3. Почистете ябълките от сърцевината, обелете ги и ги нарежете на филийки.
4. Намажете тавичка с масло и я поръсете с трохи или галета. Върху тях подредете резените ябълки.
5. Поръсете с канела и рендосана цитрусова кора.
6. Изсипете тестото отгоре и печете в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ