Регистрация

Сладкиш Шарлота с ябълки и канела

Сладкиш Шарлота с ябълки и канела
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4719

Ябълков кекс с хлябни троши и аромат на домашна кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 яйца
  • 5 сладко-кисели ябълки
  • 2 ч.л. канела
  • портокалова или лимонова кора
  • 10 грама масло
  • трохи или галета
  • 2-3 щипки сода, угасени в оцет

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в дълбока купа и добавете след това при тях и захарта.

2. Когато сместа е хомогенизирана, добавете в нея брашното и гасената сода и бъркайте до получаването на гладко тесто. За тази рецепта можете да използвате миксер.

3. Почистете ябълките от сърцевината, обелете ги и ги нарежете на филийки.

4. Намажете тавичка с масло и я поръсете с трохи или галета. Върху тях подредете резените ябълки.

5. Поръсете с канела и рендосана цитрусова кора.

6. Изсипете тестото отгоре и печете в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта