Бърза ябълкова Шарлота с канела
Домашен кекс с канелен аромат и парченца плодове.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 500 грама ябълки
- 1 ч.л. канела
- олио за намазняване
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа разбийте с миксер яйцата и след това постепенно добавяйте захарта, докато се образува пяна. Изсипете и брашното.
2. Нарежете ябълките и ги смесете с канелата.
3. Намазнете и после набрашнете формичка за печене на сладкиши.
4. Изсипете първо ябълките, след това залейте с тестото и печете в средата на предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор.
5. Наблюдавайте сладкиша. На 30-тата минута трябва да е готов. Ако се съмнявате, опитайте с клечка за зъби дали тестото се лепи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ