Ябълкова Шарлота с ванилия
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 2416
Тестен сладкиш с кондензирано мляко и ябълки в масло.
Необходими продукти:
- 1 кг ябълки
- 100 грама масло
- 250 мл кондензирано мляко
- 2 ч.ч. брашно
- 2 яйца
- 1 ч.л. сода
- 1 пакет ванилия
Начин на приготвяне:
1. Почистете ябълките от обелките и сърцевината и ги нарежете на малки кубчета. Запържете в маслото до златисто.
2. Разбийте яйцата и ги смесете с кондензираното мляко. Добавете към тях брашното, ванилията и содата и разбърквайте или месете до хомогенизиране.
3. В намазнена тавичка изсипете ябълките, залейте с тестото и разбъркайте.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 мин.
Най-важните съставки
брашно, ванилия, ванилова есенция , кондензирано мляко, масло, сода бикарбонат, сода за хляб, хлебна сода, ябълки, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ