Регистрация

Сладкиш с ягоди и ревен

Сладкиш с ягоди и ревен
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1595

Ягодов пай с ревен и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 яйце
  • 160 г масло
  • 2 с.л. пудра захар
  • 40 мл вода

За крема:

  • 250 г ягоди
  • 250 г ревен
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 белтък
  • 1 ч.л. вода

 

Начин на приготвяне:

1. Брашното, бакпулвера, пудра захарта и солта смесете и с миксерната приставкка за тесто бъркайте, добавяйки разтопеното на водна баня масло.

2. В друга купа разбийте яйцето, добавете водата и оцета и смесете. Добавете мокрите съставки към сухите и замесете тесто.

3. Оформете топка от тестото, увийте във фолио или найлонов плик и приберете в хладилник за 1 час.

4. Нарежете ягодите и ревена на кубчета.

5. Добавете към тях захарта, лимоновите кора и сок, брашното и нишестето.

6. Тестото от хладилника разделете на две части, като едната да бъде по-голяма с приблизително 1/3 от другата.

7. Намаслете тавичка с бордове и разточете по дъното и стените й по-голямата част от тестото.

8. Изсипете вътре плънката, разточете втората кора и захлупете с нея сладкиша като прещипете крайщата с мокра ръка или вилица. Направете прорези в средата както се правят прорези за пай.

9. Разбийте белтъка с 1 с.л. вода и намажете кората на сладкиша. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

10. След изпичане изчакайте да се охлади и поднесете десерта поръсен с пудра захар и украсен с парченца ягоди.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта