Ягодов крем с кисело мляко и мед
Млечен крем с плодове и аромат на лавандула.
Бон Апети
Излъчен на 10.05.2016
Днес готвим луксозен десертен крем с мляко и ягоди, ароматизирани на лавандула. Сушената лавандула се кипва с вода и захар до получаването на сироп, а след това в него се настаняват резенчетата ягоди. Отделно правим крем с мляко и жълтъци, който след това смесваме с кисело мляко за стипчива нотка, мед за вкус и желатин, създаващ еластичност на текстурата. В коктейлни чаши се налива сладкия крем, а след това се украсява с лавандуловите ягоди и част от сиропа с лавандула. Ето десерт, с който наистина ще очаровате гостите и любимите хора.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ