Регистрация

Сладкиш от царевично брашно с мандарини



Сладкиш от царевично брашно с мандарини
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1740

Царевичен сладкиш с мандарини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Безглутенов кекс или сладък качамак - това е десертът на Ути Бъчваров с мандарини, бадеми и царевично брашно. Ако искате нещо вкусно и различно за сутрешно или следобедно подслаждане, както и за десерт след основно хапване - можете да опитате този кейк тип полента. Не е сложен за направа, но е доста ексцентричен като вкус и визия.

За начало 4 мандарини се обелват и се варят на слаб огън за 40 минути. През това време можете да си направите и заливката за сладкиша като кипнете захар с прясно изцеден сок от мандарини и ванилова есенция. На следващ етап готовите мандарини се смилат с пасатор. Смесват се с разбити яйца, бадемово брашно (можете да си смелите филирани бадеми за него), захар и царевично брашно. Добавя се бакпулвер и се бърка до сравнителна хомогенност.

Сместа се изсипва във формичка за кексове, пече се около час на 160 градуса, а след изваждане се надупчва с вилица и се залива с карамеления сос. Трябва да постои, за да се сиропира хубаво. А после украсявате с парчета мандарини и малко филирани бадеми и е готово за хапване. Общата цена на сладкиша е малко под 8 лв. или по левче на порция.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта