Сладкишчета с круши и масло
Карамелизирани круши под коричка от маслено тесто.
Бон Апети
Излъчен на 14.11.2017
Есента е сезонът на крушите, а сладкишите с тях за изкусително вкусни и могат да бъдат едновременно елегантни и лесни за приготвяне. Именно такъв десерт показват Лора и Стоян като правят подобие на тарталети с круши. В основата на купичката е карамелизирана половинка от плода, а върху нея се запича маслено тесто. По желание десертът може да се обърне преди поднасяне, въпреки че има риск от разпадане на тестената основа. Поднесен с ароматна сметана се превръща в идеален сладкиш за завършек на една хубава вечеря.
Първо купички за брюле се намасляват и се поръсват с кафява захар. След това в тях полягва по поливинка от плода, залива се с разтопено масло, поръсва се с още захар и се запича за 25 минути, за да се получи плодово-карамелен сос. По желание можете да поръсите крушите и с канела, джинджифил или ванилова захар, за да придобият още по-силен аромат.
А докато плодовете се пекат, си правим маслено тесто като претриваме смесени брашно, пудра захар и щипка сол със студено масло. След това добавяме малко студена вода, замесваме, увиваме във фолио и прибираме в хладилника да се стегне. После разстиламе тестото на кора, с ринг изрязваме от него кръгчета и с тях захлупваме печените плодове. Връщаме във фурната за 15 минути и сладкишът е готов.
По желание можете да го обърнете в чиния, а отгоре да поднесете със сметанова заливка като разбиете заквасена сметана с кафява захар и лимонова кора. Ето го сладкишът - готов и изкусителен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ