Сладкиши с ром и еспресо
Мъфини с кафе и лешници.
Необходими продукти:
За сладкишите:
- 250 г пудра захар
- 250 г масло, размекнато
- 4 жълтъка
- 4 яйца
- 250 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 щипки сол
- 4 с.л. ром
- 4 ч.л. смляно кафе
- 4 с.л. смлени лешници
За глазурата:
- 100 г пудра захар
- 2 ч.л. еспресо
- смлени лешници
- кафе на зърна
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200°С (или на 180°С с вентилатор).
2. Разбийте 120 г пудра захар с маслото на крем. Разбъркайте жълтъка, яйцата и останалата пудра захар в друга купа. Смесете брашното, бакпулвера и солта в трета купа. Загрейте рома в тенджерка и прибавете смляното кафе.
3. Прибавете яйчената към брашнената смес и разбъркайте хубаво. Накрая можете да прибавите сместа с рома и смлените лешници.
4. Напълнете всяка формичка за мъфини на около две-трети.
5. Печете 18 мин.
6. Докато се пекат мъфините, пригответе глазурата като смесите кафето с пудрата захар. Украсете с малко смлени лешници и зърна кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ