Регистрация

Сладка баница с моркови и стафиди



Сладка баница с моркови и стафиди
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1655

Щрудел с моркови и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.04.2018

Сладка млечна баница с моркови правят Лора и Стоян, за да представят един различен прочит на рецептите за тиквеник, щрудел и млечна баница. Тук корите са само за да задържат сладкиша, а карамелизираните моркови преобладават, съзадавайки уникален вкус на десерта, подходящ и за закуска.

Готвенето започва като се рендосват моркови. След това се запържват на слаб огън в разтопено масло, за да се карамелизират. После към тях в тигана се налива неподсладено кондензирано мляко, което можете да замените и с течна животинска сметана. Запръжката се овкусява с кардамон и захар и се обогатява със стафиди.

Готови точени кори за баница се намазват с разтопено масло и в тях се увива плънката. Какви са пропорциите на продуктите и как точно се правят рулцата - гледайте във видеото. Готовите щрудели се редят в тавичка и се пекат на фурна. А след това се поръсват с пудра захар и се сервират.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта