Скариди с броколи
Ориз с морски дарове и броколи.
Необходими продукти:
- 400 г размразени или пресни скариди
- 400 г броколи
- 2 порции задушен ориз
- 1-2 стръка зелен лук
- нарязан на кубчета чесън
- сол
- сусамово олио
- олио
- соев сос
- щипка захар
- оризово вино за готвене
- черен пипер (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бялата част на лука диагонално, а перата на кръгчета.
2. Обелете скаридите и изрежете малко кръстче откъм гърба им, за да се сготвят по-бързо, като запазят еластичността си.
3. Добавете малко вино, но не много, за да се запази вкусът на скаридите като преобладаващ.
4. Добавете сол, соев сос, щипка захар, 1/2 от чесъна, перата на лука и сусамовото олио. Разбъркайте.
5. Оставете уока на силен огън и добавете олио. Когато се сгорещи, добавете нарязания диагонално лук и другата половина на чесъна, разбъркайте леко и добавете скаридите.
6. Бъркайте сместа докато скаридите се навият и станат оранжеви на цвят. Изключете котлона и бъркайте още около минута.
7. Поднесете със сварените междувременно ориз и броколи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ