Скалопини от свинско контрафиле
Свински пържоли върху картофи соте.
Бон Апети
Излъчен на 18.01.2018
Скалопини - това е изтънено месо, оваляно в брашно и запържено на тиган в мазнина, а след това деглазирано с вино и овкусено с подправки. Именно скалопини правят Лора и Стоян като залагат на сочно свиснко контрафиле, което се превръща в прятни панирани свински пържоли с каперси, лимон и бяло вино. А после се поднася с гарнитура от запържени в масло варени картофи - една хранителна идилия, лесна за приготвяне и вкусна и питателна за хапване.
Първо нарязваме свинското месо на тънки филета. Следва да ги понатиснем с пръсти, за да се изтънят още повече. После ги овкусяваме със сол и пипер и ги овалваме в брашно. Изтупваме излишното и пържим в малко олио двустранно. След като сме готови с месото, го връщаме обратно в тигана и добавяме наситнен чесън, каперси, шайби лимон и бяло вино. Може да сложите и щипка захар, за да се получи идеален вкус.
А още докато се занимаваме с месото, можем да обелим картофите и да ги оставим да се сварят. Така ще са готови заедно с мръвчената част. Остава да ги нарежете на кубчета и да ги сотирате в масло. Ястието се поднася като картофите се поставят за канапе, овкусяват се със сол, пипер и пресен магданоз, а отгоре полягват вкусните свински скалопини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ