Сицилиански празничен сладкиш със смокини
Средно | Порции 8-10
| Видяна: 3912
Бучелато с шоколад, ядки и сушени плодове.
Бон Апети
Излъчен на 21.01.2016
Руло с плънка от плодове може да бъде наречен десерт Бучелато, за да му стане ясно на българина за какво говориме. Италианския празничен тестен сладкиш се приготвя като в маслено тесто, ароматизирано на портокали се увива плънка от сушени смокини, тиквен мармалад, тъмен шоколад, орехи и лешници. Така спретнатата идилия се завива на руло - венец и се пече за час. Не е особено сложно, просто трябва да спазвате рецептата.
Най-важните съставки
брашно, вино, вино марсала, захар, карамфил, лешници, мармалад, масло, натурален шоколад, орехи, портокалови кори, пюре от тиква, смлян карамфил, смокини, сушени смокини, черен шоколад, шоколад, яйце
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ