Сингапурска кисела супа с патешко
Вряло патенце с прасенце.
Необходими продукти:
- 1 л патешки бульон
- 4 бр. патешки гърди или бутчета (или 4 порции патешко месо)
- 200 г свински кости за супа
- 3 домата, нарязани на четвъртинки
- 2 големи червени чилита, едро нарязани
- зеленчуци от корейска туршия
- кисели сливи
- 2 парчета от по 5 см джинджифил, обелен и счукан
- сол и пипер
- соев сос
- 2 с.л. оризово вино
Начин на приготвяне:
1. Сложете патешкия бульон да заври в голяма тенджера. Добавете виното, свинските кости, киселите сливи, джинджифила и солените зеленчуци. Оставете всичко да къкри 30 мин., така че да се обединят ароматите от всички продукти. Ако използвате патешки бутчета, сложете и тях на този етап.
2. Добавете чилитата и доматите и оставете да къкри за още 15 мин.
3. Ако използвате патешки гърди, сложете ги с кожата надолу в сух тиган и изпечете на силен огън за около 5 мин., за да излезе част от мазнината. Сложете ги в супата и намалете котлона. Варете още около 10 мин.
4. Овкусете със сол, пипер и соев сос.
5. Поднесете.
* Ако нямате готов патешки бульон, може просто да оставите 1 цяла патица да се свари заедно със свинските кости и киселите сливи във вода. За да не бъде прекалено солена и зелена на цвят супата, можете да накиснете предварително зеленчуците от туршията за няколко часа и да ги добавите без водата, в която са се киснали. Също така може да използвате и патешки кости за бульона, ако разполагате с такива.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ