Сегедски гулаш със свинско и кисело зеле
Зимен свински гулаш върху спагети със заквасена сметана.
Бон Апети
Излъчен на 07.02.2017
Правим гулаш със свинско месо, като ястието е хем домашна манджичка, хем красиво основно. За нотката простоватост в рецептата допринася киселото зеле, а за лукса - канапето от папарделе, върху което сервираме храната, както и украсата от заквасена сметана. Същинския гулаш готвим като първо мариноваме свинското в пюриран лук с червени чушки, чесън и подправки. После запичаме мръвките, след това червения и лютия пипер, добавяме доматена салца, червено вино и телешки бульон и връщаме месото да се готви. Остава киселото зеле, малко подправки и ястието е готово. Вместо с паста, можете да го поднесете с хляб за топкане на леко пикантния и много апетитен зимен сгряващ сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ