Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди
Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди.
Необходими продукти:
За свинското:
- свински котлети, с отстранена мазнина
- масло
- зърнеста горчица
- хляб
- пресен босилек
- настърган пармезан
- сол и пипер
- разбити яйца
За меда със стафиди:
- мед
- зехтин
- стафиди
- бял винен оцет
За сладките чушки:
- червени чушки
- зехтин Extra virgin
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 220ºС.
2. Сложете червените чушки в тавичка за печене и с горелка за сладкиши ги изпечете, докато целите станат черни. Сложете ги в голяма купа и завийте с фолио. Оставете за 15 - 20 мин., за да омекнат от парата. След това просто ги обелете и нарежете на ленти. Сложете ги в малка тенджерка, поръсете със зехтин и дръжте на топло.
3. Сложете хляба и шепата пресни зелени подправки в кухненски робот и направете хубава галета. Прибавете пармезана и смесете хубаво.
4. Овкусете свинското и го изпържете в сгорещено масло за по 2 - 3 мин. от всяка страна или до покафеняване.
5. Намажете с горчица пържолите и ги сложете във фурната за 5 мин.
6. Когато ги извадите от фурната, потопете бързо в разбитите яйца и покрийте с галетата.
7. Върнете пържолите във фурната за още 5 мин. Добре е да сложите някаква решетка в тавичката, върху която да подредите пържолите, за да не залепне галетата върху тавата.
8. Сложете стафидите в тенджерка с малко бял винен оцет. Сгорещете за няколко минути, докато стафидите се пораздуят.
9. Махнете оцета и добавете малко зехтин и мед в съда със стафидите. Гответе на слаб огън.
10. Извадете пържолите от фурната и ако не се е оформила хубава коричка, може да я довършите с горелката.
11. Поднесете свинското в топла чиния, покрито с чушките и с лъжичка от медените стафиди по отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ