Регистрация

Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди

Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3533

Свинско с коричка от горчица, печени чушки и медени стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За свинското:

  • свински котлети, с отстранена мазнина
  • масло
  • зърнеста горчица
  • хляб
  • пресен босилек
  • настърган пармезан
  • сол и пипер
  • разбити яйца

За меда със стафиди:

  • мед
  • зехтин
  • стафиди
  • бял винен оцет

За сладките чушки:

  • червени чушки
  • зехтин Extra virgin

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 220ºС.

2. Сложете червените чушки в тавичка за печене и с горелка за сладкиши ги изпечете, докато целите станат черни. Сложете ги в голяма купа и завийте с фолио. Оставете за 15 - 20 мин., за да омекнат от парата. След това просто ги обелете и нарежете на ленти. Сложете ги в малка тенджерка, поръсете със зехтин и дръжте на топло.

3. Сложете хляба и шепата пресни зелени подправки в кухненски робот и направете хубава галета. Прибавете пармезана и смесете хубаво.

4. Овкусете свинското и го изпържете в сгорещено масло за по 2 - 3 мин. от всяка страна или до покафеняване.

5. Намажете с горчица пържолите и ги сложете във фурната за 5 мин.

6. Когато ги извадите от фурната, потопете бързо в разбитите яйца и покрийте с галетата.

7. Върнете пържолите във фурната за още 5 мин. Добре е да сложите някаква решетка в тавичката, върху която да подредите пържолите, за да не залепне галетата върху тавата.

8. Сложете стафидите в тенджерка с малко бял винен оцет. Сгорещете за няколко минути, докато стафидите се пораздуят.

9. Махнете оцета и добавете малко зехтин и мед в съда със стафидите. Гответе на слаб огън.

10. Извадете пържолите от фурната и ако не се е оформила хубава коричка, може да я довършите с горелката. 

11. Поднесете свинското в топла чиния, покрито с чушките и с лъжичка от медените стафиди по отгоре.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ус
  2. ча
  3. ПИЛЕ
  4. Торта
  5. Див
  6. риба
  7. рак
  8. 32
  9. сърца

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта