Свинско с гъби, сметана и картофи
Свински хапки в сос от сметана, гъби, майонеза и похлупаче от запечени картофи с млечна заливка и кашкавал.
Необходими продукти:
- 400 г сочно свинско месо
- сол и пипер на вкус
- 1 голяма глава лук
- 2 малки опаковки (общо 200 мл) майонеза
- 400 г гъби - всякакви каквито ви попаднат
- 350 мл квасена сметана
- пресни подправки - копър, магданоз, босилек
- 100-150 г настърган кашкавал
- 600 г леко сварени и обелени картофи
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското месо на парчета, посолете го и опипрете, нарежете лука на полумесеци, добавете едната опаковка майонеза и омешайте всичко заедно.
2. Нарежете гъбите на много малки парченца и ги запържете в част от сметаната. Нарежете билките на ситно, а след това смесете месото със зеленината и изсипете сметановата запръжка отгоре. Поръсете с настърган кашкавал.
3. Леко сварените картофи обелете и нарежете на кръгчета и ги наредете върху сметановото месо. Можете да сложите повечко картофи, ако не искате ястието да е прекалено мазно.
4. Вземете около 150 мл сметана, смесете я със 100 мл майонеза, разбийте хубаво и залейте картофите. Печете в предварително загрята фурна за 40-тина минути или до готовност на месото и картофите. Проверете степента на изпичане преди да извадите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ