Свинско с бира и копър
Вълчо мезе за червено вино.
Необходими продукти:
- 100 г свинско, нарязано на хапки
- 2 средно големи глави копър (грудката)
- 1 малка глава червен или бял лук, нарязан на ивички
- 330 мл светла бира
- 2-3 с.л. брашно (може и оризово)
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. млян черен пипер
- 1/3 ч.л. бял пипер
- 2 ч.л. сушен риган
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Налейте мазнина на дъното на голяма тенджера или дълбок тиган и загрейте на средно силен котлон.
2. Междувременно в отделно в голяма чиния сложете брашното, измийте и нарежете на резени копъра.
3. Оваляйте свинските хапки в брашното и ги наредете в сгорещеното олио. Запържете ги до златисто като ги обръщате от време на време.
4. Оваляйте резените от копъра в брашното и ги сложете в същата тенджерка.
5. Прибавете лука, солта, черния и белия пипер и ригана и гответе още 2 минути докато лука омекне.
6. Прибавете бирата, намалете котлона на слаба степен, покрийте с капак и оставете да покъкри докато течността почти се изпари, като разбърквате от време на време.
7. Сервирайте ястието топло!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ