Свинско със зеле и моркови
Манджа със зеле и свинско месо.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо
- 1 зелка
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 4 с.л. доматен концентрат
- растителна мазнина за готвене
- 100 мл вода
- сол, черен и червен пипер на вкус
- ким, кимион или майоран по избор
Начин на приготвяне:
1. Морковите почистете и рендосайте на едро ренде.
2. Лука наситнете.
3. Месото нарежете на хапки.
4. Зелето нарежете на тънки полумесеци.
5. Сгорещете растителна мазнина в тенджерка, запържете в нея лука и морковите, след това добавете месото и гответе докато се запечата.
6. Налейте доматения концентрат и водата и разбъркайте. Гответе още 2-3 минути и добавете зелето и подправки на вкус.
7. Оставете да се готви под капак на умерен до силен огън за 30 минути. Опитайте преди да махнете от огъня. При нужда добавете още подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ