Свинско с моркови, картофи и броколи
Печено свинско с гарнитура от зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 парче свинско месо около 1,5-2 кг
- 600-700 г картофи
- 2-3 моркова
- цветчетата на 1/2 глава броколи
- сол и пипер на вкус
- масло (около 60 грама)
- мащерка
- 3-4 с.л. зехтин или олио
Начин на приготвяне:
1. За да спестите най-много време започнете с готвенето на месото и през това време направете и всичко останало. Обтрийте мръвката със сол и пипер, поръсете с мащерка и намажете хубаво и богато с омекнало масло. Приберете в тава, завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 1 час.
2. През това време обелете картофите и ги нарежете на едро. Пуснете да се варят, като след кипването на водата държите 15 минути. После извадете и докато са още топли, разбъркайте с масло, сол и пипер. Развийте фолиото и насипете картофите около месото. Върнете обратно във фурната без да увивате с фолио.
3. Нарежете морковите на шайби. По-добре да използвате по-тънки моркови. Покапете ги с малко зехтин, овкусете със сол и пипер и ги прибавете към ястието 20-тина минути след картофите. Гответе още 10 минути.
4. В купата от морковите повторете упражнението с розичките броколи. След това добавете и тях в тавата и гответе още 10-тина минути.
5. Извадете тавата и покрийте с фолиото, за да се отпусне месото. След 15 минути развийте и порцирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ