Регистрация

Свинско с моркови, картофи и броколи

Свинско с моркови, картофи и броколи
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2036

Печено свинско с гарнитура от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче свинско месо около 1,5-2 кг
  • 600-700 г картофи
  • 2-3 моркова
  • цветчетата на 1/2 глава броколи
  • сол и пипер на вкус
  • масло (около 60 грама)
  • мащерка
  • 3-4 с.л. зехтин или олио

Начин на приготвяне:

1. За да спестите най-много време започнете с готвенето на месото и през това време направете и всичко останало. Обтрийте мръвката със сол и пипер, поръсете с мащерка и намажете хубаво и богато с омекнало масло. Приберете в тава, завийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 1 час.

2. През това време обелете картофите и ги нарежете на едро. Пуснете да се варят, като след кипването на водата държите 15 минути. После извадете и докато са още топли, разбъркайте с масло, сол и пипер. Развийте фолиото и насипете картофите около месото. Върнете обратно във фурната без да увивате с фолио.

3. Нарежете морковите на шайби. По-добре да използвате по-тънки моркови. Покапете ги с малко зехтин, овкусете със сол и пипер и ги прибавете към ястието 20-тина минути след картофите. Гответе още 10 минути.

4. В купата от морковите повторете упражнението с розичките броколи. След това добавете и тях в тавата и гответе още 10-тина минути.

5. Извадете тавата и покрийте с фолиото, за да се отпусне месото. След 15 минути развийте и порцирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта