Регистрация

Свинско руло с ябълки във фолио

Свинско руло с ябълки във фолио
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1230

Пълнено свинско с ябълки и маслена коричка по ирландски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче свинско месо около 1 кг.
  • 125 г масло (1 малка бучка)
  • 1 голяма глава лук
  • 3 ябълки
  • 5 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • китка пресен магданоз
  • 1 яйце
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. мармалад от ябълки или 2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Изтънете парчето свинско месо като го режете през ширината, но не докрай, за да се получи гигантса тънка пържола. Обтрийте я със сол и пипер от двете страни и поставете върху стреч фолио.

2. Лука наситнете с 3 от скилидките чесън. Ябълките обелете и почистете, после нарежете на малки кубчета. Листенцата на магданоза наситнете.

3. В купа смесете горчицата, оцета, лимоновия сок, останалите 2 скилидки чесън, намачкани на паста и мармалада или меда. Разбъркайте добре.

4. Половината от маслото разтопете на водна баня или микровълнова и добавете към соса. Другата половина си запазете.

5. Сгорещете го в тиган и запържете в него лука и чесъна. Щом лукът започне да позлатява, добавете ябълките. Гответе няколко минути на умерен огън, след това махнете и добавете наситнения магданоз. После чукнете яйцето и разбъркайте.

6. С леко сгъстения вече от стягането на маслото сос намажете месото. После разпределете плънката и завийте на руло с помощта на стреча.

7. Рулото прехвърлете в лист алуминиево фолио и намажете с още от соса. Поставете в тава с фолиото. Така няма да покапе, ако по неволя се равие фолиото.

8. Пуснете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1:30 часа.

9. Разгърнете фолиото и допечете за 20-тина минути, за да хване коричка. После сервирайте с любимата гарнитура - картофи, ориз или зеленчуци.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта