Регистрация

Свинско руло със сирене и подправки

Свинско руло със сирене и подправки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1330

Пълнена свинска плешка с кашкавал, чесън и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2х500 г парчета месо от свинска плешка (може и 1 кг. цяло парче или 4х250 г)
  • 4 скилидки чесън
  • 2 връзки магданоз
  • сол и пипер на вкус
  • 4 с.л. зехтин
  • 300 г кашкавал, моцарела, ементал, друго жълто или бяло сирене по избор
  • 4 с.л. олио
  • 4 с.л. мед
  • 2 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Разделете месото на 4 порции по 250 г или 2 двойни порции по 500 г. Всяка мръвка изтънете като нарежте на пеперуда, а после покрийте със стреч фолио и счукайте, за да стане плоско и разлато парче месо, подобно на шницел.

2. Овкусете двустранно със сол и пипер и намажете със зехтин.

3. Чесъна счукайте, едната китка от магданоза наситнете и след това ги смесете. Разпределете тази смес върху едната страна на "шницелите".

4. Нарежете на правоъгълници избраното от вас сирене и го разпределете върху подправките на мръвката от едната страна на 2-3 см. по дължина на месото.

5. Навийте на рула и по желание фиксирайте с клечки за зъби.

6. Сгорещете олио в тиган и на силна температура запечатайте рулата от всички страни.

7. Прехвърлете в тава.

8. Разбъркайте заедно оцета и меда. Ако трудно се емулгират, подгрейте на водна баня, за да ускорите процеса.

9. Залейте месото с медения сос и завийте с алуминиево фолио. Печете на 200 градуса за 30 минути. След това махнете фолиото и запечете за още 15 минути на 180 градуса.

10. Сервирайте с поръска от листенцата на другата китка магданоз.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта