Свинско руло със сирене и подправки
Пълнена свинска плешка с кашкавал, чесън и билки.
Необходими продукти:
- 2х500 г парчета месо от свинска плешка (може и 1 кг. цяло парче или 4х250 г)
- 4 скилидки чесън
- 2 връзки магданоз
- сол и пипер на вкус
- 4 с.л. зехтин
- 300 г кашкавал, моцарела, ементал, друго жълто или бяло сирене по избор
- 4 с.л. олио
- 4 с.л. мед
- 2 с.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
1. Разделете месото на 4 порции по 250 г или 2 двойни порции по 500 г. Всяка мръвка изтънете като нарежте на пеперуда, а после покрийте със стреч фолио и счукайте, за да стане плоско и разлато парче месо, подобно на шницел.
2. Овкусете двустранно със сол и пипер и намажете със зехтин.
3. Чесъна счукайте, едната китка от магданоза наситнете и след това ги смесете. Разпределете тази смес върху едната страна на "шницелите".
4. Нарежете на правоъгълници избраното от вас сирене и го разпределете върху подправките на мръвката от едната страна на 2-3 см. по дължина на месото.
5. Навийте на рула и по желание фиксирайте с клечки за зъби.
6. Сгорещете олио в тиган и на силна температура запечатайте рулата от всички страни.
7. Прехвърлете в тава.
8. Разбъркайте заедно оцета и меда. Ако трудно се емулгират, подгрейте на водна баня, за да ускорите процеса.
9. Залейте месото с медения сос и завийте с алуминиево фолио. Печете на 200 градуса за 30 минути. След това махнете фолиото и запечете за още 15 минути на 180 градуса.
10. Сервирайте с поръска от листенцата на другата китка магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ