Свинско рагу с картофи и люти чушки
Свинско задушено с картофи, лук и люти чушки.
Необходими продукти:
- 600-700 г свинско рагу
- 1 кг картофи
- 2 глави лук
- олио
- 2-5 люти чушлета (колкото ви понася спрямо степента им на лютивост)
- 2-3 сладки чушки
- клонка розмарин по желание
- сол и пипер на вкус
- 1 л бульон
- 1 лайм (може да замените с лимон)
Начин на приготвяне:
1. Рагуто нарежете на парчета и обтрийте със сол и пипер. Покапете с олио и оставете настрана.
2. Обелете картофите и нарежете на хапки.
3. Лука нарежете на полумесеци, а чушките наситнете.
4. Сгорещете олио в тенджерка и запържете месцата с розмарина за няколко минути, за да се запечатат от всички страни.
5. Извадете месото, добавете още олио и запържете лука. След него и чушките.
6. Добавете картофите, гответе няколко минути и налейте бульона.
7. Върнете мръвките и оставете да къкрят на умерен огън до редуциране на соса. Ако ви остане прекалено много, добавете 1 с.л. брашно, разтворено в 2 с.л. вода.
8. Готовото ястие подправете със сол, пипер, сока и кората на лайма.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ