Регистрация

Свинско рагу с картофи и люти чушки

Свинско рагу с картофи и люти чушки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2050

Свинско задушено с картофи, лук и люти чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г свинско рагу
  • 1 кг картофи
  • 2 глави лук
  • олио
  • 2-5 люти чушлета (колкото ви понася спрямо степента им на лютивост)
  • 2-3 сладки чушки
  • клонка розмарин по желание
  • сол и пипер на вкус
  • 1 л бульон
  • 1 лайм (може да замените с лимон)

Начин на приготвяне:

1. Рагуто нарежете на парчета и обтрийте със сол и пипер. Покапете с олио и оставете настрана.

2. Обелете картофите и нарежете на хапки.

3. Лука нарежете на полумесеци, а чушките наситнете.

4. Сгорещете олио в тенджерка и запържете месцата с розмарина за няколко минути, за да се запечатат от всички страни.

5. Извадете месото, добавете още олио и запържете лука. След него и чушките.

6. Добавете картофите, гответе няколко минути и налейте бульона.

7. Върнете мръвките и оставете да къкрят на умерен огън до редуциране на соса. Ако ви остане прекалено много, добавете 1 с.л. брашно, разтворено в 2 с.л. вода.

8. Готовото ястие подправете със сол, пипер, сока и кората на лайма.

Източик: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта